Vejce rozšleháme s mlékem a solí, postupně přisypáváme hladkou mouku, stále šleháme.
Pak rozehřejeme na pánvi trochu oleje, ušlehané těsto na něm smažíme.
Palačinku po čase otočíme (když je na spodní straně dozlatova osmažená) a osmažíme i z druhé strany.
Nakonec ji plníme podle chutě buď nasladko – například marmeládou, čokoládou, kakaaem, sladkým tvarohem, zmrzlinou, ovocem nebo i povidly a případně ozdobíme čokoládou, šlehačkou nebo smetanou.
Nebo naslano: plníme špenátem, lečem, masem, různými pomazánkami či pastami.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně