Vejce rozšleháme s mlékem a solí, postupně přisypáváme hladkou mouku, stále šleháme.
Pak rozehřejeme na pánvi trochu oleje, ušlehané těsto na něm smažíme.
Palačinku po čase otočíme (když je na spodní straně dozlatova osmažená) a osmažíme i z druhé strany.
Nakonec ji plníme podle chutě buď nasladko – například marmeládou, čokoládou, kakaaem, sladkým tvarohem, zmrzlinou, ovocem nebo i povidly a případně ozdobíme čokoládou, šlehačkou nebo smetanou.
Nebo naslano: plníme špenátem, lečem, masem, různými pomazánkami či pastami.
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka