Vejce rozšleháme s mlékem a solí, postupně přisypáváme hladkou mouku, stále šleháme.
Pak rozehřejeme na pánvi trochu oleje, ušlehané těsto na něm smažíme.
Palačinku po čase otočíme (když je na spodní straně dozlatova osmažená) a osmažíme i z druhé strany.
Nakonec ji plníme podle chutě buď nasladko – například marmeládou, čokoládou, kakaaem, sladkým tvarohem, zmrzlinou, ovocem nebo i povidly a případně ozdobíme čokoládou, šlehačkou nebo smetanou.
Nebo naslano: plníme špenátem, lečem, masem, různými pomazánkami či pastami.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce