balíček
pudink bez vaření
Dr.Oetker Créme Olé vanilka
Postup přípravy receptu
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170°C. Pečeme, dokud těsto nezezlátne, poznáme i podle vpichu špejle (špejle nesmí být "mokrá" od neupečeného těsta).
Můžeme udělat i z více vajec podle velikosti formy. Na 1 vejce 30 g cukru a 30 g hl. mouky.
Krém:
Vezmeme si uzavíratelnou nádobu (používám podlouhlou dózu) a do ní si dáme celou smetanu, kompot mandarinek i se šťávou a puding bez vaření. Nádobu dobře uzavřeme a pořádně protřepeme. Po tomto "Hrk Hrk" je krém hotov.
Krémem potřeme vychladlý korpus a je hotovo. Je možné posypat a ozdobit grankem.
//Pokud potřebujeme zákusek udělat velmi rychle, lze použít i koupený piškot a na něj udělat jen krém a máme za 10 minut hotovo.//
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole