balíček
pudink bez vaření
Dr.Oetker Créme Olé vanilka
Postup přípravy receptu
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170°C. Pečeme, dokud těsto nezezlátne, poznáme i podle vpichu špejle (špejle nesmí být "mokrá" od neupečeného těsta).
Můžeme udělat i z více vajec podle velikosti formy. Na 1 vejce 30 g cukru a 30 g hl. mouky.
Krém:
Vezmeme si uzavíratelnou nádobu (používám podlouhlou dózu) a do ní si dáme celou smetanu, kompot mandarinek i se šťávou a puding bez vaření. Nádobu dobře uzavřeme a pořádně protřepeme. Po tomto "Hrk Hrk" je krém hotov.
Krémem potřeme vychladlý korpus a je hotovo. Je možné posypat a ozdobit grankem.
//Pokud potřebujeme zákusek udělat velmi rychle, lze použít i koupený piškot a na něj udělat jen krém a máme za 10 minut hotovo.//
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda