
4
Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek, kakao a tuhý sníh. Pečeme na 180 °C. Vychladlý… více o Hrk hrk buchta
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé… více o Buřtguláš – rychlovka
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme a zalijeme vařící… více o Rajská – rychlovka
Doma ve sklepě má stovky papírových kelímků od zmrzliny, které si ve spodu označil datem,… Celý článek
Sladký a šťavnatý vodní meloun je sice plný vody, ale nenechte se mýlit. Může vám totiž… Celý článek
Výtečnou teplou večeři s námi jednoduše připravíte i během hektického pracovního týdne.… Celý článek
Léto nám nenabízí jen šťavnaté, sladké a osvěžující plody. Většina z nich v sobě ukrývá další… Celý článek
Hmotu necháme odležet 1 noc - potom ji vyálíme asi tak na 5 mm a vykrajujeme... Dáme péct na vymazaný plech. Pozor,… více o Perníky z Redstonu
Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky… více o Pršutové kuře
Těstoviny uvaříme dle návodu, necháme okapat a uchováme v teple. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, cibuli dáme… více o Těstoviny s tuňákovou majdou
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme… více o Meloun jako břitva
Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka, opatrně vydlabeme. Tavený sýr, česnek, pažitku, majonézu a vybranou část hermelínu… více o Hermelínová mozaika
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc, druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí… více o Hrstková polévka z Hané
Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Lososa očistíme, osolíme, opepříme posypeme koprem a zakápneme citronem. Necháme půl hodiny v chladu odležet. Na pánvi… více o Losos s koprovým dipem
Předehřejte troubu na 200 ° C V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený… více o Terrine Campagnarde
Na pánvi rozpálíme tři lžíce olivového oleje. Zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme… více o Čína pana Nerudy
Mouku, máslo a tavené sýry zpracujeme v těsto a necháme ho chvíli v lednici odpočinout. Z těsta děláme kuličky, které… více o Kejlovic koláčky (od Moniky Brýdové)
Nejdříve dáme na pánev rozpustit máslo. Mezitím si nakrájíme knedlík na 10 plátků a pak ho nakrájíme na kostky. Až se… více o Míchaná vejce s bramborovým knedlíkem