balíček
pudink bez vaření
Dr.Oetker Créme Olé vanilka
Postup přípravy receptu
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170°C. Pečeme, dokud těsto nezezlátne, poznáme i podle vpichu špejle (špejle nesmí být "mokrá" od neupečeného těsta).
Můžeme udělat i z více vajec podle velikosti formy. Na 1 vejce 30 g cukru a 30 g hl. mouky.
Krém:
Vezmeme si uzavíratelnou nádobu (používám podlouhlou dózu) a do ní si dáme celou smetanu, kompot mandarinek i se šťávou a puding bez vaření. Nádobu dobře uzavřeme a pořádně protřepeme. Po tomto "Hrk Hrk" je krém hotov.
Krémem potřeme vychladlý korpus a je hotovo. Je možné posypat a ozdobit grankem.
//Pokud potřebujeme zákusek udělat velmi rychle, lze použít i koupený piškot a na něj udělat jen krém a máme za 10 minut hotovo.//
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance