Asi 1 kg nastrouhaných jablek podusíme ve vlastní šťávě 5 až 7 minut.
Podle kyselosti jablek přidáme za stálého míchání 1 až 2 vanilkové cukry.
V trošce vody (2–3 dcl) rozmícháme oba pudinky a nalijeme do podušených jablek.
Krátce povaříme, až hmota zhoustne. Pak necháme částečně vychladnout.
Dortovou formu vyložíme potravinovou fólii (2 ks do kříže).
Na dno rozložíme dětské kulaté piškoty. Vrstvu piškotů zalijeme podušenými jablky a tak vytvoříme asi tři vrstvy piškotů vždy zalité jablky, včetně poslední horní vrstvy. Nahoru můžeme ještě posypat sekanými ořechy.
Vše necháme v ledničce vychladnout a ztuhnout do druhého dne.
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem