Asi 1 kg nastrouhaných jablek podusíme ve vlastní šťávě 5 až 7 minut.
Podle kyselosti jablek přidáme za stálého míchání 1 až 2 vanilkové cukry.
V trošce vody (2–3 dcl) rozmícháme oba pudinky a nalijeme do podušených jablek.
Krátce povaříme, až hmota zhoustne. Pak necháme částečně vychladnout.
Dortovou formu vyložíme potravinovou fólii (2 ks do kříže).
Na dno rozložíme dětské kulaté piškoty. Vrstvu piškotů zalijeme podušenými jablky a tak vytvoříme asi tři vrstvy piškotů vždy zalité jablky, včetně poslední horní vrstvy. Nahoru můžeme ještě posypat sekanými ořechy.
Vše necháme v ledničce vychladnout a ztuhnout do druhého dne.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou