Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s práškem do pečiva. Vytvoříme těsto, které má konzistenci asi jako těsto na mřížkový koláč – trošku tužší, proto se musí vymačkat do pekáče vyloženého pečicím papírem. Připravíme si pudink, dosladíme podle chuti a teplý nalijeme na připravené těsto v pekáči.
Pečeme v troubě asi na 160 °C cca 20 minut (okraje těsta začnou růžovět nebo stačí opatrně lehce nadzdvihnout roh koláče pomocí vyčnívajícího pečicího papíru, abychom zjistili, jestli se už nelepí). Necháme vychladnout a potřeme vyšlehanou šlehačkou s vaničkou tvarohu – mírně dosladíme. Na povrchu vytvoříme brázdičky pomocí vidličky a posypeme skořicí.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič