Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s práškem do pečiva. Vytvoříme těsto, které má konzistenci asi jako těsto na mřížkový koláč – trošku tužší, proto se musí vymačkat do pekáče vyloženého pečicím papírem. Připravíme si pudink, dosladíme podle chuti a teplý nalijeme na připravené těsto v pekáči.
Pečeme v troubě asi na 160 °C cca 20 minut (okraje těsta začnou růžovět nebo stačí opatrně lehce nadzdvihnout roh koláče pomocí vyčnívajícího pečicího papíru, abychom zjistili, jestli se už nelepí). Necháme vychladnout a potřeme vyšlehanou šlehačkou s vaničkou tvarohu – mírně dosladíme. Na povrchu vytvoříme brázdičky pomocí vidličky a posypeme skořicí.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky