Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s práškem do pečiva. Vytvoříme těsto, které má konzistenci asi jako těsto na mřížkový koláč – trošku tužší, proto se musí vymačkat do pekáče vyloženého pečicím papírem. Připravíme si pudink, dosladíme podle chuti a teplý nalijeme na připravené těsto v pekáči.
Pečeme v troubě asi na 160 °C cca 20 minut (okraje těsta začnou růžovět nebo stačí opatrně lehce nadzdvihnout roh koláče pomocí vyčnívajícího pečicího papíru, abychom zjistili, jestli se už nelepí). Necháme vychladnout a potřeme vyšlehanou šlehačkou s vaničkou tvarohu – mírně dosladíme. Na povrchu vytvoříme brázdičky pomocí vidličky a posypeme skořicí.
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč