Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s práškem do pečiva. Vytvoříme těsto, které má konzistenci asi jako těsto na mřížkový koláč – trošku tužší, proto se musí vymačkat do pekáče vyloženého pečicím papírem. Připravíme si pudink, dosladíme podle chuti a teplý nalijeme na připravené těsto v pekáči.
Pečeme v troubě asi na 160 °C cca 20 minut (okraje těsta začnou růžovět nebo stačí opatrně lehce nadzdvihnout roh koláče pomocí vyčnívajícího pečicího papíru, abychom zjistili, jestli se už nelepí). Necháme vychladnout a potřeme vyšlehanou šlehačkou s vaničkou tvarohu – mírně dosladíme. Na povrchu vytvoříme brázdičky pomocí vidličky a posypeme skořicí.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely