Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, chvíli necháme odležet. Rohlíky se pokusíme nakrájet na jemné nudličky a v troubě na suchém plechu, nebo normálně na pánvičce je opražíme, či spíše usušíme – ale nesmí ztmavnout, tak jen velmi mírně. Z mléka, vajíčka, hladké mouky, jemně nastrouhaného sýra a soli si uděláme těstíčko, tak akorát, ani moc husté, ani řídké.
Plátky masa obalíme v hladké mouce, dáme do těstíčka, napíchneme na vidličku a položíme do rohlíků, nahoru taky dáme rohlíkové nudličky, nemusíme moc mačkat, stačí jich trochu. Vidličkou zase dáme do tak akorát rozpáleného oleje a zvolna smažíme z obou stran. Pokud by byl olej rozehřátý moc, tak rohlíky rychle tmavnou. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem. Těstíčko můžeme vylepšit i drobně nakrájenou šunkou nebo salámem.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu jakou máme rádi, mírně podlejeme a…
více o Kuskus s cuketou a parmezánem
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka