Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, chvíli necháme odležet. Rohlíky se pokusíme nakrájet na jemné nudličky a v troubě na suchém plechu, nebo normálně na pánvičce je opražíme, či spíše usušíme – ale nesmí ztmavnout, tak jen velmi mírně. Z mléka, vajíčka, hladké mouky, jemně nastrouhaného sýra a soli si uděláme těstíčko, tak akorát, ani moc husté, ani řídké.
Plátky masa obalíme v hladké mouce, dáme do těstíčka, napíchneme na vidličku a položíme do rohlíků, nahoru taky dáme rohlíkové nudličky, nemusíme moc mačkat, stačí jich trochu. Vidličkou zase dáme do tak akorát rozpáleného oleje a zvolna smažíme z obou stran. Pokud by byl olej rozehřátý moc, tak rohlíky rychle tmavnou. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem. Těstíčko můžeme vylepšit i drobně nakrájenou šunkou nebo salámem.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka