Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, chvíli necháme odležet. Rohlíky se pokusíme nakrájet na jemné nudličky a v troubě na suchém plechu, nebo normálně na pánvičce je opražíme, či spíše usušíme – ale nesmí ztmavnout, tak jen velmi mírně. Z mléka, vajíčka, hladké mouky, jemně nastrouhaného sýra a soli si uděláme těstíčko, tak akorát, ani moc husté, ani řídké.
Plátky masa obalíme v hladké mouce, dáme do těstíčka, napíchneme na vidličku a položíme do rohlíků, nahoru taky dáme rohlíkové nudličky, nemusíme moc mačkat, stačí jich trochu. Vidličkou zase dáme do tak akorát rozpáleného oleje a zvolna smažíme z obou stran. Pokud by byl olej rozehřátý moc, tak rohlíky rychle tmavnou. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem. Těstíčko můžeme vylepšit i drobně nakrájenou šunkou nebo salámem.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina