Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, chvíli necháme odležet. Rohlíky se pokusíme nakrájet na jemné nudličky a v troubě na suchém plechu, nebo normálně na pánvičce je opražíme, či spíše usušíme – ale nesmí ztmavnout, tak jen velmi mírně. Z mléka, vajíčka, hladké mouky, jemně nastrouhaného sýra a soli si uděláme těstíčko, tak akorát, ani moc husté, ani řídké.
Plátky masa obalíme v hladké mouce, dáme do těstíčka, napíchneme na vidličku a položíme do rohlíků, nahoru taky dáme rohlíkové nudličky, nemusíme moc mačkat, stačí jich trochu. Vidličkou zase dáme do tak akorát rozpáleného oleje a zvolna smažíme z obou stran. Pokud by byl olej rozehřátý moc, tak rohlíky rychle tmavnou. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem. Těstíčko můžeme vylepšit i drobně nakrájenou šunkou nebo salámem.
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí