Těsto vypracujte s vodou s přídavkem vajíčka podle návodu.
Nechte 5 minut odležet a potom z něj mokrýma rukama tvořte placičky, do nichž balíte vždy po jedné pralince. Vařte asi 15 minut ve vyšším hrnci na pařáčku namazaném máslem. Horké obalte v lupíncích.
Na pánvi udělejte z másla a cukru světlý karamel, přidejte maliny a rozvařte na omáčku. Dochuťte rumem.
Kuličky polijte touto omáčkou a při krájení dávejte pozor, aby vás nepostříkala horká šťáva z pralinek. Ovšem vaše chuťové pohárky si při tom přijdou na své. :-)
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra