Těsto vypracujte s vodou s přídavkem vajíčka podle návodu.
Nechte 5 minut odležet a potom z něj mokrýma rukama tvořte placičky, do nichž balíte vždy po jedné pralince. Vařte asi 15 minut ve vyšším hrnci na pařáčku namazaném máslem. Horké obalte v lupíncích.
Na pánvi udělejte z másla a cukru světlý karamel, přidejte maliny a rozvařte na omáčku. Dochuťte rumem.
Kuličky polijte touto omáčkou a při krájení dávejte pozor, aby vás nepostříkala horká šťáva z pralinek. Ovšem vaše chuťové pohárky si při tom přijdou na své. :-)
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček