Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec i olej. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
Po vychladnutí si na korpus špejlí naznačíme obrysy srdce, podle nichž pak odkrojíme nadbytečné těsto tak, aby vznikl požadovaný tvar. Srdce podélně rozřízneme a spojíme polovinou krému, který vytvoříme vyšleháním daných ingrediencí. Druhou polovinou krému potřeme povrch dortu a vložíme jej na chvíli do mrazáku.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem. Polevou přelijeme dort, nožem rozprostřeme čokoládu po celém povrchu a vršek dortu po obvodu poklademe rozpůlenými jahodami – ještě než poleva ztuhne.
Doprostřed dortu můžeme cukrářskými zdobítky, gumovými bonbony nebo např. lentilkami vytvořit vzkaz pro obdarovaného. Dort není příliš velký, jsou z něj čtyři velké porce. Hodí se jako dárek nebo na oslavu ve dvou.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky