Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec i olej. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
Po vychladnutí si na korpus špejlí naznačíme obrysy srdce, podle nichž pak odkrojíme nadbytečné těsto tak, aby vznikl požadovaný tvar. Srdce podélně rozřízneme a spojíme polovinou krému, který vytvoříme vyšleháním daných ingrediencí. Druhou polovinou krému potřeme povrch dortu a vložíme jej na chvíli do mrazáku.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem. Polevou přelijeme dort, nožem rozprostřeme čokoládu po celém povrchu a vršek dortu po obvodu poklademe rozpůlenými jahodami – ještě než poleva ztuhne.
Doprostřed dortu můžeme cukrářskými zdobítky, gumovými bonbony nebo např. lentilkami vytvořit vzkaz pro obdarovaného. Dort není příliš velký, jsou z něj čtyři velké porce. Hodí se jako dárek nebo na oslavu ve dvou.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem