Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec i olej. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
Po vychladnutí si na korpus špejlí naznačíme obrysy srdce, podle nichž pak odkrojíme nadbytečné těsto tak, aby vznikl požadovaný tvar. Srdce podélně rozřízneme a spojíme polovinou krému, který vytvoříme vyšleháním daných ingrediencí. Druhou polovinou krému potřeme povrch dortu a vložíme jej na chvíli do mrazáku.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem. Polevou přelijeme dort, nožem rozprostřeme čokoládu po celém povrchu a vršek dortu po obvodu poklademe rozpůlenými jahodami – ještě než poleva ztuhne.
Doprostřed dortu můžeme cukrářskými zdobítky, gumovými bonbony nebo např. lentilkami vytvořit vzkaz pro obdarovaného. Dort není příliš velký, jsou z něj čtyři velké porce. Hodí se jako dárek nebo na oslavu ve dvou.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka