Žampionová omáčka s cibulí

3

hodnoceno: 14
Příprava: 20 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule menší
    • 50
      g máslo
    • 50
      g tavený sýr asi tři trojúhelníčky
    • 200
      g žampiony
    • podravka nebo jiné koření
    • 1
      kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

  • Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky, plátky, jak kdo má rád) a zbytek másla. Mícháme, než do sebe žampiony vsáknou máslo a mírně zhnědnou. Poté podlijeme vodou (množství závisí na kvalitě žampionů, směs by měla lehce plavat) a pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut. Je-li třeba, dolijeme vodu.
  • Ke směsi (žampiony i cibule by již měly být měkké) přidáme tavený sýr a mícháme do jeho úplného rozpuštění, stále na mírném plameni (směs musí být stále na vodě). Poté podlijeme smetanou, okořeníme dle chuti a zaprášíme moukou. Omáčku necháme projít varem a podáváme s těstovinami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: