Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky, plátky, jak kdo má rád) a zbytek másla. Mícháme, než do sebe žampiony vsáknou máslo a mírně zhnědnou. Poté podlijeme vodou (množství závisí na kvalitě žampionů, směs by měla lehce plavat) a pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut. Je-li třeba, dolijeme vodu.
Ke směsi (žampiony i cibule by již měly být měkké) přidáme tavený sýr a mícháme do jeho úplného rozpuštění, stále na mírném plameni (směs musí být stále na vodě). Poté podlijeme smetanou, okořeníme dle chuti a zaprášíme moukou. Omáčku necháme projít varem a podáváme s těstovinami.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame