Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky, plátky, jak kdo má rád) a zbytek másla. Mícháme, než do sebe žampiony vsáknou máslo a mírně zhnědnou. Poté podlijeme vodou (množství závisí na kvalitě žampionů, směs by měla lehce plavat) a pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut. Je-li třeba, dolijeme vodu.
Ke směsi (žampiony i cibule by již měly být měkké) přidáme tavený sýr a mícháme do jeho úplného rozpuštění, stále na mírném plameni (směs musí být stále na vodě). Poté podlijeme smetanou, okořeníme dle chuti a zaprášíme moukou. Omáčku necháme projít varem a podáváme s těstovinami.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou