Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky, plátky, jak kdo má rád) a zbytek másla. Mícháme, než do sebe žampiony vsáknou máslo a mírně zhnědnou. Poté podlijeme vodou (množství závisí na kvalitě žampionů, směs by měla lehce plavat) a pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut. Je-li třeba, dolijeme vodu.
Ke směsi (žampiony i cibule by již měly být měkké) přidáme tavený sýr a mícháme do jeho úplného rozpuštění, stále na mírném plameni (směs musí být stále na vodě). Poté podlijeme smetanou, okořeníme dle chuti a zaprášíme moukou. Omáčku necháme projít varem a podáváme s těstovinami.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem