Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky, plátky, jak kdo má rád) a zbytek másla. Mícháme, než do sebe žampiony vsáknou máslo a mírně zhnědnou. Poté podlijeme vodou (množství závisí na kvalitě žampionů, směs by měla lehce plavat) a pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut. Je-li třeba, dolijeme vodu.
Ke směsi (žampiony i cibule by již měly být měkké) přidáme tavený sýr a mícháme do jeho úplného rozpuštění, stále na mírném plameni (směs musí být stále na vodě). Poté podlijeme smetanou, okořeníme dle chuti a zaprášíme moukou. Omáčku necháme projít varem a podáváme s těstovinami.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové