Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky, plátky, jak kdo má rád) a zbytek másla. Mícháme, než do sebe žampiony vsáknou máslo a mírně zhnědnou. Poté podlijeme vodou (množství závisí na kvalitě žampionů, směs by měla lehce plavat) a pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut. Je-li třeba, dolijeme vodu.
Ke směsi (žampiony i cibule by již měly být měkké) přidáme tavený sýr a mícháme do jeho úplného rozpuštění, stále na mírném plameni (směs musí být stále na vodě). Poté podlijeme smetanou, okořeníme dle chuti a zaprášíme moukou. Omáčku necháme projít varem a podáváme s těstovinami.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky