Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách.
Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka.
Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které stejnoměrně rozetřeme a zakulatíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky o síle asi 2 mm a vtlačíme na povrch lívanečku. Lívanečky zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.
Hříbeček žampionu na povrchu lívanečku je lákavou ozdobou pro strávníka. Pro urychlení můžeme žampiony nasekat přímo do těstíčka z hrašky.
Lívanečky můžeme podávat se zeleninovým salátem a dresingem jako samostatný pokrm, anebo jako přílohu volíme vařené brambory, či bramborovou kaši.
Poznámka: Při přípravě lívanečků můžeme použít do těstíčka jakoukoli mraženou, vařenou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s…
více o Jednoduchá krabí pomazánka
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky