Z mouky, tuku, 1/2 lžičky soli a asi 5 lžic studené vody připravíme hladké těsto. Necháme jej asi hodinu odpočinout. Mezitím očistíme žampiony. Nakrájíme je na plátky a podusíme na oleji. Sýr rozkrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Smetanu ušleháme s mlékem, vejci, špetkou soli, pepřem a tymiánem. Těsto rozválíme na placku. Kulatou dortovou formu vymažeme lehce tukem a vyložíme těstem. Nezapomeneme vytvarovat vyšší okraj. Dno několikrát propíchneme vidličkou. Těsto posypeme strouhankou a poklademe dušenými žampiony. Zalijeme smetanovým přelivem a v předehřáté troubě pečeme, dokud se nevytvoří kůrka. Ještě teplý koláč nakrájíme na dílky. Ozdobíme kousky rajčete a hned podáváme.
Cibuli očistíme, nakrájíme a na másle zpěníme.
Očištěné žampiony nakrájíme na větší kostky a vložíme do hrnce k cibuli.…
více o Žampionový krém se smetanou
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě