Očištěné žampiony nakrájíme na větší kostky a vložíme do hrnce k cibuli.
Osolíme a necháme žampiony pustit šťávu.
Poté přidáme mléko, smetanu, část drceného kmínu a povaříme houby doměkka na mírném ohni.
Pokud se nám houby svařily příliš, přidáme trochu horké vody. Když jsou žampiony měkké tak, že je možné je vařečkou rozpůlit, rozmixujeme je ponorným mixérem a poté vrátíme zpátky na sporák.
Přivedeme k varu, přidáme zbytek kmínu, polévkového koření, čerstvě namletý pepř a přilijeme smetanu.
Necháme tak 5–10 minut svařit, aby byla polévka hustá a nemusela se zahušťovat.
Na pánvi si pak na trošce tuku orestujeme housku na kostičky – nejlépe z předešlého dne a použijeme ji jako vložku do polévky. Pokud chcete housku nějak ozvláštnit, tak při restování přidejte strouhaný parmazán.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi