Očištěné žampiony nakrájíme na větší kostky a vložíme do hrnce k cibuli.
Osolíme a necháme žampiony pustit šťávu.
Poté přidáme mléko, smetanu, část drceného kmínu a povaříme houby doměkka na mírném ohni.
Pokud se nám houby svařily příliš, přidáme trochu horké vody. Když jsou žampiony měkké tak, že je možné je vařečkou rozpůlit, rozmixujeme je ponorným mixérem a poté vrátíme zpátky na sporák.
Přivedeme k varu, přidáme zbytek kmínu, polévkového koření, čerstvě namletý pepř a přilijeme smetanu.
Necháme tak 5–10 minut svařit, aby byla polévka hustá a nemusela se zahušťovat.
Na pánvi si pak na trošce tuku orestujeme housku na kostičky – nejlépe z předešlého dne a použijeme ji jako vložku do polévky. Pokud chcete housku nějak ozvláštnit, tak při restování přidejte strouhaný parmazán.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky