Očištěné žampiony nakrájíme na větší kostky a vložíme do hrnce k cibuli.
Osolíme a necháme žampiony pustit šťávu.
Poté přidáme mléko, smetanu, část drceného kmínu a povaříme houby doměkka na mírném ohni.
Pokud se nám houby svařily příliš, přidáme trochu horké vody. Když jsou žampiony měkké tak, že je možné je vařečkou rozpůlit, rozmixujeme je ponorným mixérem a poté vrátíme zpátky na sporák.
Přivedeme k varu, přidáme zbytek kmínu, polévkového koření, čerstvě namletý pepř a přilijeme smetanu.
Necháme tak 5–10 minut svařit, aby byla polévka hustá a nemusela se zahušťovat.
Na pánvi si pak na trošce tuku orestujeme housku na kostičky – nejlépe z předešlého dne a použijeme ji jako vložku do polévky. Pokud chcete housku nějak ozvláštnit, tak při restování přidejte strouhaný parmazán.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou