Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne, přidáme najemno nastrouhaný šunkový salám a pokrájené nožičky žampionů. Necháme orestovat, dokud nožičky nejsou měkké. Do ještě teplé směsi přidáme rozdrobenou nivu, pepř podle chuti a trochu grilovacího koření. Já tuto směs vůbec nesolím. Připravenou směsí plníme kloboučky žampiónu, která dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20 minut při 180 stupních. U nás doma se po nich vždycky jen zapráší.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka