Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a krátce podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek a okořeníme. Pánev sejmeme z plotny a přimícháme tolik strouhanky, aby vznikla nepříliš hustá hmota. Nákypovou formu vymastíme olejem, hlavičky žampionů naplníme hmotou a položíme do formy. Pečeme 10–15 minut. Podáváme s česnekovým chlebem.
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky