Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a krátce podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek a okořeníme. Pánev sejmeme z plotny a přimícháme tolik strouhanky, aby vznikla nepříliš hustá hmota. Nákypovou formu vymastíme olejem, hlavičky žampionů naplníme hmotou a položíme do formy. Pečeme 10–15 minut. Podáváme s česnekovým chlebem.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou