V kastrolu přiveďte k varu vodu a dvě až tři minuty v ní povařte brokolici. Sceďte a propláchněte ve studené vodě.
V misce promíchejte zakysanou smetanu s kremžskou hořčicí a polovinou sýra.
Gril (i ten v troubě) nebo troubu předehřejte na nejvyšší možnou teplotu. Plátkem šunky obalte kousky brokolice a rozmístěte je do skleněné či kameninové zapékací nádoby; nemusíte příliš symetricky. Přelijte ochucenou smetanou, posypte zbylým sýrem a zapékejte deset minut, až sýr zezlátne.
Lehčí varianta: Namísto zakysané smetany použijte plnotučný bílý jogurt. Ementál nebo čedar zaměňte za poloviční množství parmazánu.
Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na…
více o Zapečená brokolice do remosky
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka