V kastrolu přiveďte k varu vodu a dvě až tři minuty v ní povařte brokolici. Sceďte a propláchněte ve studené vodě.
V misce promíchejte zakysanou smetanu s kremžskou hořčicí a polovinou sýra.
Gril (i ten v troubě) nebo troubu předehřejte na nejvyšší možnou teplotu. Plátkem šunky obalte kousky brokolice a rozmístěte je do skleněné či kameninové zapékací nádoby; nemusíte příliš symetricky. Přelijte ochucenou smetanou, posypte zbylým sýrem a zapékejte deset minut, až sýr zezlátne.
Lehčí varianta: Namísto zakysané smetany použijte plnotučný bílý jogurt. Ementál nebo čedar zaměňte za poloviční množství parmazánu.
Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na…
více o Zapečená brokolice do remosky
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika