V kastrolu přiveďte k varu vodu a dvě až tři minuty v ní povařte brokolici. Sceďte a propláchněte ve studené vodě.
V misce promíchejte zakysanou smetanu s kremžskou hořčicí a polovinou sýra.
Gril (i ten v troubě) nebo troubu předehřejte na nejvyšší možnou teplotu. Plátkem šunky obalte kousky brokolice a rozmístěte je do skleněné či kameninové zapékací nádoby; nemusíte příliš symetricky. Přelijte ochucenou smetanou, posypte zbylým sýrem a zapékejte deset minut, až sýr zezlátne.
Lehčí varianta: Namísto zakysané smetany použijte plnotučný bílý jogurt. Ementál nebo čedar zaměňte za poloviční množství parmazánu.
Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na…
více o Zapečená brokolice do remosky
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát