V kastrolu přiveďte k varu vodu a dvě až tři minuty v ní povařte brokolici. Sceďte a propláchněte ve studené vodě.
V misce promíchejte zakysanou smetanu s kremžskou hořčicí a polovinou sýra.
Gril (i ten v troubě) nebo troubu předehřejte na nejvyšší možnou teplotu. Plátkem šunky obalte kousky brokolice a rozmístěte je do skleněné či kameninové zapékací nádoby; nemusíte příliš symetricky. Přelijte ochucenou smetanou, posypte zbylým sýrem a zapékejte deset minut, až sýr zezlátne.
Lehčí varianta: Namísto zakysané smetany použijte plnotučný bílý jogurt. Ementál nebo čedar zaměňte za poloviční množství parmazánu.
Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na…
více o Zapečená brokolice do remosky
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem