Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky.
Remosku vymažeme máslem. Dno a stěny poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme. Vložíme plátky rajčat, na ně dáme plátky cibule, posypeme plátky česneku a opět dáme brambory (osolíme a opepříme). Pokračujeme druhou vrstvou rajčat, cibule a česneku – na ni dáme brokolicové růžičky a postrouháme muškátovým oříškem. Brokolice nesmí být příliš vysoko, aby se při zapékání nespálila.
Zalijeme sladkou smetanou, mezery mezi brokolicovými růžičkami vyplníme strouhaným Eidamem (nebo jiným sýrem dle chuti) a dáme zapékat na 60 minut. Po této době necháme ještě nejméně 10 minut stát v odkryté remosce, aby se vše dokonale spojilo a pokrm se při servírování nerozpadal.
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny