Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky.
Remosku vymažeme máslem. Dno a stěny poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme. Vložíme plátky rajčat, na ně dáme plátky cibule, posypeme plátky česneku a opět dáme brambory (osolíme a opepříme). Pokračujeme druhou vrstvou rajčat, cibule a česneku – na ni dáme brokolicové růžičky a postrouháme muškátovým oříškem. Brokolice nesmí být příliš vysoko, aby se při zapékání nespálila.
Zalijeme sladkou smetanou, mezery mezi brokolicovými růžičkami vyplníme strouhaným Eidamem (nebo jiným sýrem dle chuti) a dáme zapékat na 60 minut. Po této době necháme ještě nejméně 10 minut stát v odkryté remosce, aby se vše dokonale spojilo a pokrm se při servírování nerozpadal.
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové