Ciabattu rozkrojíme podélně i napůl tak, že nám vzniknou 4 kostky (nebo obdelníčky). Na každou poklademe plátek šunky, rajčete a sýru. Ciabattu můžeme předtím trochu potřít máslem. Posypeme oregánem a dáme do vyhřáté trouby zapéct, dokud se sýr nerozpustí – cca na 10 minut.
Výborná je i varianta pro vegetariány, když na ciabattu poklademe rajčata a mozzarellu.
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany