V míse si připravíme podobnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2–3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice a do této směsi nastrouháme tvrdý sýr (může být i šunkový salám).
Cuketu oloupeme a vnitřek vydlabeme. Naplníme směsí (můžeme dát směs syrovou, nebo si předem připravit na pánvi).
Cuketu vložíme do zapékací nádoby, podlijeme trochu vodou s olejem. Cuketu malinko posolíme, posypeme sladkou paprikou a trochu kmínu. Dáme do trouby a pečeme do té doby, než je upečené maso uvnitř a cuketa je měkká (ne rozpečená jako bláto). Proto pokud dáme maso už připravené z pánve, pečeme samozřejmě kratší dobu, jen než změkne cuketa.
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové.…
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák