V míse si připravíme podobnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2–3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice a do této směsi nastrouháme tvrdý sýr (může být i šunkový salám).
Cuketu oloupeme a vnitřek vydlabeme. Naplníme směsí (můžeme dát směs syrovou, nebo si předem připravit na pánvi).
Cuketu vložíme do zapékací nádoby, podlijeme trochu vodou s olejem. Cuketu malinko posolíme, posypeme sladkou paprikou a trochu kmínu. Dáme do trouby a pečeme do té doby, než je upečené maso uvnitř a cuketa je měkká (ne rozpečená jako bláto). Proto pokud dáme maso už připravené z pánve, pečeme samozřejmě kratší dobu, jen než změkne cuketa.
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové.…
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort