Zapečená cuketa s mletým masem

4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      ks cuketa
    • 3
      lžička sůl
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 80
      g tvrdý sýr
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      balíček koření na mleté maso

Postup přípravy receptu

  • V míse si připravíme podobnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2–3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice a do této směsi nastrouháme tvrdý sýr (může být i šunkový salám).
  • Cuketu oloupeme a vnitřek vydlabeme. Naplníme směsí (můžeme dát směs syrovou, nebo si předem připravit na pánvi).
  • Cuketu vložíme do zapékací nádoby, podlijeme trochu vodou s olejem. Cuketu malinko posolíme, posypeme sladkou paprikou a trochu kmínu. Dáme do trouby a pečeme do té doby, než je upečené maso uvnitř a cuketa je měkká (ne rozpečená jako bláto). Proto pokud dáme maso už připravené z pánve, pečeme samozřejmě kratší dobu, jen než změkne cuketa.
  • Podáváme s bramborem.
Zařazení: Maso Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: