Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Polovinu cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme kořením čubrica, poklademe plátky šunky a sýra. Navrch poklademe zbylou cuketu, mírně osolíme a zalijeme směsí rozkvedlaných vajec s mlékem a špetkou pepře.
Pečeme, dokud se vejce s mlékem nesrazí, přibližně necelou hodinu. Posypeme parmezánem a podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další…
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa