Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Polovinu cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme kořením čubrica, poklademe plátky šunky a sýra. Navrch poklademe zbylou cuketu, mírně osolíme a zalijeme směsí rozkvedlaných vajec s mlékem a špetkou pepře.
Pečeme, dokud se vejce s mlékem nesrazí, přibližně necelou hodinu. Posypeme parmezánem a podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další…
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky