Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozdělíme na plátky a naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Citron dobře omyjeme v teplé vodě a rozpůlíme. Z jedné půlky citronu vymačkáme šťávu. Kuřecí plátky jí pokapeme a dáme na 15 minut do chladničky. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka zbylou půlku citonu. Půlky kompotovaných broskví necháme okapat. Kuřecí prsa vyjememe z chladničky a lehce je po obou stranách zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme trochu oleje a maso opékáme z každé strany asi 3-4 minuty. Na opečené plátky klademe vždy po půlce broskve a ještě přidáme kolečko citronu. Zapékáme v předehřáté troubě (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Na talíře dáme omyté listy salátu. Z červené papriky vykrájíme kolečka a poklademe jimi spolu se snítkou petrželky zapečené maso. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Maso rozklepeme přes fólii, posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka