Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozdělíme na plátky a naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Citron dobře omyjeme v teplé vodě a rozpůlíme. Z jedné půlky citronu vymačkáme šťávu. Kuřecí plátky jí pokapeme a dáme na 15 minut do chladničky. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka zbylou půlku citonu. Půlky kompotovaných broskví necháme okapat. Kuřecí prsa vyjememe z chladničky a lehce je po obou stranách zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme trochu oleje a maso opékáme z každé strany asi 3-4 minuty. Na opečené plátky klademe vždy po půlce broskve a ještě přidáme kolečko citronu. Zapékáme v předehřáté troubě (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Na talíře dáme omyté listy salátu. Z červené papriky vykrájíme kolečka a poklademe jimi spolu se snítkou petrželky zapečené maso. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Maso rozklepeme přes fólii, posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena